Foglalható helyek

Nagyhalas horgászat szabályai: A nagyhalas és bojlis horgászmódszer célja a nagytestű pontyok, amurok és harcsák sportszerű kifogása, majd mérlegelés és fotózás után azok legkíméletesebb módon való visszaengedése. Ezen alapelv alapján, a nagyhalas- bojlis horgászjeggyel, a Bélavári Bányatavakból halat elvinni, megtartani TILOS! A nagyhalas-bojlis horgászok részére a horgászat csak a foglalható helyeken, kizárólag nagyhalas- bojlis napijegy megvásárlásával engedélyezett. Halradar, elektromos motor 80 libráig használható. Pontybölcső, nagyméretű szák és fertőtlenítő spray használata kötelező, ezek megléte a horgászat feltétele. A foglalható helyeken a szerelékek behúzhatóságának feltételei https://www.belavari-banyatavak.hu/foglalhatóhelyek menüpont alatt találhatók. Horgászonként 2 db dőlő bója használható, melyet napnyugtától napkeltéig ki kell világítani. A behúzott szerelések zsinorjait a bot előtt a bojlis horgászoknak kötelező lesúlyozni. Etetés és csalizás csak a kereskedelmi forgalomban kapható anyagokkal lehetséges. Bojlis horgászatnál naponta maximum 10 kg etetőanyag (bojli pellet) használható. A kifogott halakból terítéket képezni tilos. A kifogott hal nem tehető pontyzsákba és semminemű haltartóba, fotózás és mérlegelés után a halat haladéktalanul vissza kell engedni. A horgász gondatlansága miatti halpusztulás (mérlegelés és fotózás közben történt halpusztulás esetén) a horgászegyesület kártérítési igénnyel él az elpusztult hal értékében. 15 kg feletti ponty vagy 50 kg feletti harcsa vagy 20kg feletti amúr fogása esetén kötelező a fénykép készítése és a fénykép továbbítása a főellenőrnek a fogást követő fél órán belül. A nagyhalas - bojlis horgász köteles a horgászhelyet folyamatosan tisztán tartani, távozáskor a keletkezett hulladékot elszállítani.

Tisztelt foglalni szándékozók!

A foglalható helyeken a túlpartra való átkötős horgászat TILOS. A foglalható helyeken behordott szerelések megjelölése KÖTELEZŐ, erre a célra kizárólag DŐLŐBÓJA használható. Bármilyen más jellegű jelölést a halőrök figyelmeztetés nélkül kiszedik. 

Foglalható horgászhelyek

Kedves Horgásztársak!

Az oldalon szereplő helyek foglalását a lap alján található űrlap kitöltésével lehet kezdeményezni. Minden foglaló visszaigazoló
e-mailt kap, minimum foglalási idő 3 nap. Lehetőség van a félsziget teljes foglalására nagyobb csoportok részére / részletek lejjebb /.

Foglalást kizárólag e-mailban tudunk elfogadni!

A foglalási táblázat a linkre kattintva érhető el. 

21. A hely a Dráva holtágához legközelebb eső részén terül el, a vízterület teljes szélességében horgászható, partja dimbes-dombos árnyas fákkal szegélyezett. A horgászható területen a meder erősen tagolt kvarchomok és kavics aljzatú kevés helyen föld és iszap, foltokban hínaras, a mélység 4-6 méter között változó erősen töredezett, itt-ott töklevelek.

20. A tavakhoz vezető út mellett található, a hely bal oldalától egyenesen teljes szélességben, jobb oldalra 70 méter szélesen jobbra tartva teljes szélességben horgászható, partja árnyékos fás. A meder 5-7 méter között változatos töredezett itt-ott kagylópados, foltokban hinaras.

17. A helyről a tó 70%-a belátható, mivel az egyik félszigeten található, magaspart, igazi napfürdős horgászhely a megjelölt határok között horgászható, 70 méterre jobbra előre kezdődik a védett sziget, a víz mélysége 6-9 méter között változatos.

15. A 3-as hely közvetlen szomszédja a félsziget másik oldalán található, a hármas hellyel együtt baráti társaságoknak is ajánljuk, a megjelölt határok között horgászható, jobb oldalán egy védett öböl, a víz mélysége 4-8 méter között, aljzata kavicsos-homokos, a védett sziget széléig horgászható.

13. A horgászhelytől balra egy védett öböl, egyenesen előre a védett sziget, a sziget csücske mellett a híres csérpad, a védett kiscsér pihenőhelye. A víz mélysége 4-9 méter között , az aljzat változatos kavics és homok, foltokban hinaras, az aljzaton akadók, a megjelölt határok közt horgászható.

11. A horgászhelytől jobbra található a sólyázó mellette egy védett öböl, egyenesen a nyílt víz irányába a megjelőlt határok közt horgászható, a víz mélysége 4-9 méter között változatos foltokban hinaras, kagylópados akadós, aljzata kavicsos homokos, foltokban visszatöltött meddő.

29. Csak csónakkal megközelíthető horgászhely, közvetlen a horvát határ szomszédságában, igazi mélyvíz a parttól néhány méterre már 9 méter, kicsit beljebb 12 méterig mélyül, távolabb 7 méteres padok is elérhetőek, aljzata kavicsos itt-ott beszakadt drótkötél, kanál, a megjelölt határok közt horgászható.

28. Csak csónakkal megközelíthető horgászhely, közvetlen a horvát határ szomszédságában, igazi mélyvíz a parttól néhány méterre már 9 méter, kicsit beljebb 12 méterig mélyül,távolabb 7 méteres padok is elérhetőek, aljzata kavicsos itt-ott beszakadt drótkötél, kanál, a megjelölt határok közt horgászható .

26. Csak csónakkal megközelíthető horgászhely, baloldalt saját öböllel, jobboldalt védett sziget, közvetlen part mellett 6 méter mély, nyári fülledt melegben a leg árnyékosabb hely, távolabb 7-9méter mély, változatos meder kavicsos-homokos, itt-ott akadóval, a megjelölt határok közt horgászható.

Félsziget

Foglalható félsziget: a helyek foglalását nagyobb csoportok, baráti társaságok részére ajánljuk a következő feltételekkel:

- csak egyben foglalható napi 20 000 ft díj ellenében mely nem tartalmazza a nagyhalas-bojlis napijegy árát!

- agregát csak 2kw ig telepíthető a bejáratnál lévő kijelölt helyre / wc mellé /


6. A horgászhely a második félszigeten található bal oldalon visszatöltött meddő miatt csak 3-4 méter mély majd 40 méter után 5-7 méter, azután helyenként 9 méter is lehet, aljzata változatos kavics, föld, homok, foltokban hínaras, a megjelölt határok közt horgászható.

3. A kezdetekben önálló kistó volt,a mélyvízi kitermeléssel összenyitották a nagytóval, a víz mélysége 3-6 méter között változatos foltokban hínár, aljzata kavicsos homokos. Jobbra a tó végében a csónakkikötő, középtályon kagylópados, a megjelölt határok között horgászható.

7. A horgászhely a második félszigeten található mellette balra egy védett öböl, háta mögött jobbra a csónakkikötő, a víz mélysége 4-6 méter között, aljzata homok-kavics, foltokban kagylós itt-ott akadók, hínárfoltos a megjelölt határok közt horgászható.

Tájékoztató:

Foglalás csak előleg vagy teljes összeg befizetése után válik érvényessé!

A foglalási táblában a státusz pirosra vált!

Előleg befizetése:

BNSH 10403954 - 50526876 - 67811004 számla számra!

Nagyhalas - Bojlis 3 napos napijegy : 25 000 ft/ fő 

Online foglalás